Introductie

Voor het NCSC zijn wij op zoek naar een Senior Linux Engineer voor 36 uur per week.

Organisatie

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met
organisaties in de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Kandidaat zal functioneren als een senior Linux engineer en een breed scala aan activiteiten oppakken. Met alle teamcollega’s is kandidaat verantwoordelijk voor het 24/7 stabiel doordraaien van de infrastructuur van het NCSC, het onderhoud en de doorontwikkeling ervan.

Functie

In 2025-2026 staat de unit IV&T voor een grote ontwikkelopgave. Naast tijdelijke aanvullende capaciteit op de generieke infra-taken is voor een aantal projecten ook specifieke kennis en kunde vereist waarin de reguliere formatie (nog) niet voorziet. Inhoudelijk werk je nauw samen met de Enterprise Architect, CISO, de product owner en het beheerteam. Dit vindt veelal plaats via een agile werkwijze, zoals deelname aan scrum-teams. Je vertegenwoordigt hierin het infrastructuur- en beheerteam, waarbij je met name jouw aanzienlijke kennis inbrengt van alle gangbare technieken in ons netwerk. Je zorgt ervoor dat nieuwe voorzieningen die in de projecten (door)ontwikkeld worden goed geïntegreerd blijven met onze technische infrastructuur en KA. Security-aspecten spelen hierbij een onmisbare rol, dus voor jou kent de praktische implementatie van security wet- en regelgeving geen geheimen. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder meer uit het implementeren, configureren en onderhouden van technische infrastructuur. Daarnaast adviseer je over ontwikkelingen en toepassingen voor zowel nieuwe als bestaande diensten. Al je werkzaamheden zijn erop gericht om onze infrastructuur en de applicaties die daarop draaien optimaal te laten functioneren.

Kandidaat zal functioneren als een senior Linux engineer, zowel in technische als leiderschapsskills, en een breed scala aan infrastructuuractiviteiten oppakken. Met alle teamcollega’s samen is kandidaat verantwoordelijk voor het 24/7 stabiel doordraaien van de infrastructuur van het NCSC, inclusief het onderhoud en de doorontwikkeling ervan. Opdracht ziet op een hybride platform (on-premise en cloud geïntegreerd), met een sterke focus op Infrastructure as Code (IaC), Shift left (integratie van security vanaf het begin van het proces) en een gedeelde verantwoordelijkheid: elk teamlid deelt de verantwoordelijkheid voor het leveren van waarde en het handhaven van systeembetrouwbaarheid. Het (zelf)lerend vermogen van het team is daarbij een belangrijk uitgangspunt vanuit de DevOpswerkwijze.


De belangrijkste werkzaamheden omvatten:

– Doorontwikkeling van diensten, netwerken en applicaties middels DevOps-teams, waaronder de integratie van ontwikkelprojecten in infrastructuur.
– Garanderen van de algehele stabiliteit van servers en netwerken, doormiddel van controles, onderhoud en doorontwikkeling.
– Tweede- en derdelijns beheerwerkzaamheden voor servers, netwerken en KA-faciliteiten, waaronder change requests, oplossen van issues en incidentopvolging.
– Uitvoeren van regulier en ad hoc onderhoud, waaronder soms buiten kantoortijd.
– Vanwege de aard en taken van het NCSC omvat bijna elk resultaat inherente security-aspecten.
– Je vertegenwoordigt het cluster Infrastructuur en Technisch Beheer in de relevante overleggen, ontwerpsessies en implementatieteams. In je projectteams breng
je jouw aanzienlijke kennis en kunde op het gebied van alle gebruikte systemen en technieken in. Omgekeerd zorg je ervoor dat de ontwikkelingen vanuit de projecten landen in het beheerteam.
– Meedraaien in het gemeenschappelijke rooster voor beschikbaarheidspiket, gemiddeld 1 week per 5 weken.
– NCSC is een crisisorganisatie. In geval van een opschaling kunnen alle medewerkers gevraagd worden om overige voorkomende werkzaamheden binnen hun
bereik op te pakken.

Functie-eisen

Als senior Linux engineer is kandidaat in het bezit van de certificeringen Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) en Red Hat Certified Engineer (RHCE)

De kandidaat heeft minimaal 36 maanden aantoonbare praktijkervaring met RedHat Linux en automation tooling zoals Docker/Kubernetes/Ansible.

De kandidaat heeft minimaal 24 maanden praktijkervaring met beheren van NSX, Fortigate, Juniper, Cisco, Primelink, PowerDNS, VxRail, Rubrik, Zabbix en Netbox

De kandidaat heeft minimaal 24 maanden werkervaring met SINA-infrastructuur (met name: backend infra, SINAboxen)

Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, met name ook het technische vakjargon dat bij een Senior Linux-beheerder hoort.

Wensen:

Aantoonbare recente ervaring met het beheer van een hybride infra-omgeving,waarbij onpremise infrastructuur gekoppeld is aan tenminste 1 Overheids Data Center (ODC).

Recente ervaring met het beheren van een hybride infrastructuur, waarbij on-premise gekoppeld is aan een Microsoft Azure cloudomgeving.

Recente ervaring met het implementeren, onderhouden en doorontwikkelen van infrastructuuroplossingen binnen de kaders van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

Kandidaat heeft naast de vereiste praktijkervaring met Docker, Kubernetes en Ansible ook formele certificeringen behaald op deze producten.

Aanbod

Gewenste startdatum: 1 januari 2025

Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36 uur per week
Reageren voor: 26 september 10:00 uur

Inlichtingen

Carmella Woensdregt 06-39533105
cwoensdregt@bergler.nl

Sollicitatie

Carmella Woensdregt 06-39533105
cwoensdregt@bergler.nl